Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

29/2/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αρ.Πρωτ.: Οικ. 11

Θεσσαλονίκη  28/02/2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 στο πλαίσιο  της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., και της συμμετοχής μας στο δεκαήμερο κινητοποιήσεων του ΤΕΕ και των υπόλοιπων φορέων των Μηχανικών αλλά και των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε από τους Μηχανικούς του Δημοσίου απεργία.
Η επιτυχής πραγματοποίηση της απεργίας στην Κεντρική Μακεδονία είχε σαν αποτέλεσμα την ματαίωση της δημοπρασίας «Διευθέτηση Ρεμάτων Περιοχής Επέκτασης Δ. Δ. Θέρμης», προϋπολογισμού 11.320.000,00 Ευρώ με Φ.Π.Α.

Ταυτόχρονα συμμετείχαμε σε συγκέντρωση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους εργαζόμενους του Οργανισμού αλλά και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), προκειμένου να συμπαρασταθούμε στους 200 και πλέον Μηχανικούς συναδέλφους μας αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων στους δυο αυτούς καταργούμενους Οργανισμούς, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, ότι ανάλογη εξέλιξη περιμένει και πάρα πολλούς αυτό εμάς στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Είναι σε όλους γνωστή η καθοριστική συμβολή των Διπλωματούχων Μηχανικών στην ανάπτυξη της χώρας με την κατασκευή άρτιων και ασφαλών υποδομών. Γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η κατασκευή των έργων και αγωνιζόμαστε με υπεράνθρωπες προσπάθειες για την άρτια εκτέλεσή τους, συνειδητοποιώντας ότι αυτό είναι προς όφελος της χώρας και πολύ μεγάλης σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες.
Πραγματοποιούμε όμως αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις καταργήσεις Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, δηλ. την οριστική διάλυσή του, στις απολύσεις εργαζομένων κατά χιλιάδες, κουρελιάζοντας Σύνταγμα και νόμους, στη φτωχοποίηση όλων των εργαζομένων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών παροχών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Κ.Μ. δηλώνει την αποφασιστικότητα των συναδέλφων Μηχανικών να αγωνιστούν μέχρι τέλους για την υπεράσπιση της δουλειάς και της υπόστασής τους.

Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου