Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

7/11/11


Αρ.Πρωτ.: Οικ. 97

Θεσσαλονίκη  4/11/2011

Προς:


Δήμαρχο Δέλτα κ.Ν.Γιουτίκα

ΘΕΜΑ : Παρατηρήσεις επί του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (Ο.Ε.Υ.)
             ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ.

κ.Δήμαρχε,

διαπιστώθηκε ότι στον Ο.Ε.Υ. ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ, που προωθείται  στο Αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο  προς έγκριση, διαγράφεται παντελώς η ειδικότητα του Μηχανικού από ορισμένα Τμήματα και Δ/νσεις. Συγκεκριμένα :
  • Στη Δ/νση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Συντήρησης & Διαχείρισης Οχημάτων μπορούν να καταλάβουν τη θέση ευθύνης οι ειδικότητες ΠΕ Περιβάλλοντος, ΠΕ Γεωτεχνικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων αν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό και  ΠΕ Βιολόγου  αν πρόκειται για αορίστου χρόνου.
  • Στο Τμήμα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας μπορούν να καταλάβουν τη θέση ευθύνης οι ειδικότητες ΠΕ Περιβάλλοντος, ΠΕ Γεωτεχνικών, αν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό και  ΠΕ Βιολόγου  αν πρόκειται για αορίστου χρόνου.
  • Στο Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης μπορούν να καταλάβουν τη θέση ευθύνης οι ειδικότητες ΠΕ Περιβάλλοντος, ΠΕ Γεωτεχνικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΔΕ Εποπτών καθαριότητας αν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό.
  • Στο Τμήμα Καθαριότητας & Πρασίνου μπορούν να καταλάβουν τη θέση ευθύνης οι ειδικότητες ΠΕ Περιβάλλοντος, ΠΕ Γεωτεχνικών,ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΔΕ Εποπτών καθαριότητας αν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό.

Αντί του λογικού οι θέσεις ευθύνης του Ο.Ε.Υ. να στελεχώνονται και από τις απαραίτητες ειδικότητες μηχανικών Π.Ε., ώστε οι υπηρεσίες που παρέχονται να ανταπεξέρχονται στις υψηλές απαιτήσεις ενός σύγχρονου δημόσιου φορέα, βλέπουμε τον απόλυτο αποκλεισμό της ειδικότητας των Μηχανικών Π.Ε. από αυτές, όταν μάλιστα σε ορισμένες μπορούν να προΐστανται μέχρι και απόφοιτοι Λυκείου!!!!

Θεωρούμε ότι εκτός από το νομικό θέμα που προκύπτει, καθώς είναι προφανώς αντισυνταγματικό να στερείς τη δυνατότητα σε επιστημονικό προσωπικό να καταλάβει θέσεις ευθύνης που, λόγω επιπέδου σπουδών και γνωστικού αντικειμένου, σαφώς δικαιούται , προκύπτει και θέμα ηθικής τάξης καθώς είναι αδιανόητο την ίδια ώρα που αποκλείεις την κάλυψη θέσεων ευθύνης από  υπαλλήλους μηχανικούς Π.Ε., να δίνεις αυτή τη δυνατότητα σε αποφοίτους Λυκείου ή Τ.Ε.

Σας καλούμε λοιπόν, στα πλαίσια της ευνομίας και δεοντολογίας που αρμόζει σε πράξεις της Διοίκησης και προς όφελος της λειτουργικότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου, να αναμορφώσετε τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου σας βάσει των αρχών της ισότητας, της ελεύθερης σταδιοδρομίας του κάθε υπαλλήλου και εν τέλει της λογικής,  ώστε να μπορούν οι αντίστοιχες θέσεις και φυσικά η στελέχωση των τμημάτων να γίνεται και από την ειδικότητα των μηχανικών Π.Ε..
Η Ένωση μας είναι σε κάθε περίπτωση αποφασισμένη να προασπίσει τα δίκαια αιτήματα, την αξιοπρέπεια, την επαγγελματική και επιστημονική υπόσταση των μηχανικών μελών της με οποιοδήποτε πρόσφορο συνδικαλιστικό και νομικό μέσο.     


Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου