Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

7/11/11





Θεσσαλονίκη  03/11/2011




ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ


Oι μηχανικοί του Δημοσίου, μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ, συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις και απεργίες αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Ένα νομοσχέδιο το οποίο, μετά τις απανωτές επιθέσεις στους μηχανικούς του δημοσίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση  αρμοδιοτήτων και την ανάθεση τους σε ιδιώτες ή Ανώνυμες Εταιρείες, ήρθε να μειώσει τις αποδοχές μας σε επίπεδα αμοιβών που ίσχυαν τη δεκαετία του 1980. Ταυτόχρονα μας ισοπεδώνει με άλλες κατηγορίες ΠΕ ή ΤΕ, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα του κλάδου μας ως προς τα έτη σπουδών, την άδεια άσκησης επαγγέλματος και την ποινική ευθύνη που αναλαμβάνουμε μέσω της υπογραφής μας.

 Και ενώ οι μηχανικοί του δημοσίου, μέλη και του ΤΕΕ, δεχόμασταν αυτήν την χωρίς προηγούμενο επίθεση, που δεν μπορεί να έχει άλλη κατάληξη από την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου μας, ο επιστημονικός φορέας μας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, θεωρούμε ότι δεν παρείχε ουσιαστική υποστήριξη στον αγώνα μας!
Πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο αντί να στηρίζονται οι δημόσιοι φορείς στο ρόλο τους, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει το κύμα της ολοκληρωτικής διάλυσης του Δημόσιου τομέα, να υποστηρίζει το ΤΕΕ την υποκατάσταση της άσκησης αντικειμένων Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών από ιδιώτες.

    Συνάδελφε Πρόεδρε του ΤΕΕ,
Οι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι, μέσω απεργιών και ακυρώσεων έργων, στηρίζαμε πάντα τους αγώνες των συναδέλφων μηχανικών του  ιδιωτικού τομέα χωρίς κανένα όφελος, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε πολύ περισσότερα που μας ενώνουν από ό,τι φαινομενικά μας διαχωρίζει. Μάλιστα δεν είναι πολύς καιρός που συνδράμαμε με μαχητικότητα στον αγώνα των μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών για το θέμα των ελαχίστων αμοιβών, όπως και στον αγώνα των εργοληπτών κατά της άτυπης στάσης πληρωμών  του Δημοσίου, ξεπερνώντας σε συμμετοχή τους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέρφους μας, τους οποίους και αφορούσαν τα θέματα αυτά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η απουσία του επιστημονικού φορέα μας, στον δίκαιο αγώνα μας εναντίον του πολυνομοσχεδίου, οφείλεται σε ολιγωρία και όχι σε έλλειψη κατανόησης ή σε μη στήριξη των αιτημάτων μας. Παρόλο που το πολυνομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του κράτους δεν έχουμε πάψει να παλεύουμε για ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί σε μείωση του ρόλου του μηχανικού του Δημοσίου και στην πλήρη απαξίωση του, που νομοτελειακά θα οδηγήσει στην απαξίωση του συνόλου των μηχανικών που εκπροσωπούνται από το ΤΕΕ.  Στον αγώνα λοιπόν αυτό καλούμε και πάλι το ΤΕΕ να συμπορευτεί και να μας υποστηρίξει.

Αισιοδοξούμε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σαν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με μέλη του το σύνολο των μηχανικών, είναι υπέρ ενός αποτελεσματικού Δημοσίου Τομέα και αντιλαμβάνεται και στηρίζει το ρόλο του μηχανικού Δημοσίου υπαλλήλου.

 Ελπίζουμε ότι θα πορευτούμε μαζί στη δημιουργία νέων βελτιωμένων συνθηκών για όλους τους μηχανικούς, όπου κι αν αυτοί επαγγελματικά δραστηριοποιούνται, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας.



Για τη Γενική Συνέλευση
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 

Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου