Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

18/1/15

Διεκπεραιωτική η αντιμετώπιση της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ από την ΠΕΔ



Στις 15-2-2015 ο πρόεδρος και η γραμματέας της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ, μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, έκαναν παρέμβαση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα προβλήματα της λειτουργίας της Πολεοδομίας της Θεσσαλονίκης, το οποία αφορούν και άλλους κεντρικούς δήμους της Περιφέρειας. Σε όλους εμάς είναι γνωστές οι αιτίες των προβλημάτων των υπηρεσιών που υπηρετούμε και οι οποίες περιλαμβάνουν την υποστελέχωση, την αυξημένη ευθύνη, την έλλειψη οργάνωσης όπως έλλειψη από καθηκοντολόγια και σύγχρονα οργανογράμματα, δαιδαλώδη νομοθεσία, αυστηροποίηση ελέγχων και διαδικασιών, χωρίς οι αιτίες να εξαντλούνται εδώ.
Επίσης, γνωρίζουμε πολύ καλά την καθημερινή αγωνία και τον αγώνα όλων σας, σε όλες τις υπηρεσίες, την ένταση και τις τριβές με τους πολίτες και τις προϊστάμενες αρχές. Το τελευταίο διάστημα ο περισσότερος χρόνος και ενέργεια του ΔΣ αναλώνεται σε υποστήριξη συναδέλφων σε εισαγγελικές έρευνες, πειθαρχικές αποδόσεις ευθυνών και ποινικές διαδικασίες στις οποίες εμπλέκονται, κυρίως διότι έκαναν απλά τη δουλειά τους. Όλα τα παραπάνω επιδεινώνονται στις περιπτώσεις των κεντρικών δήμων των περιφερειακών ενοτήτων που υποστηρίζουν άλλους δήμους που δεν έχουν συστήσει πολεοδομίες, όπως η περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε το έναυσμα για την παρέμβαση.
Κατά την παρουσία μας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, μας αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο για να αναπτύξουμε τα προβλήματα αυτά και φάνηκε να γίνεται ελάχιστα κατανοητή η ανθρώπινη διάσταση των προβλημάτων των μηχανικών, η οποία επηρεάζει την απόδοση τους και την ικανότητα τους να προσφέρουν. Η απόφαση της ΠΕΔ για σταδιακή μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τις κεντρικές πολεοδομίες, όταν και όποτε μπορεί ο κάθε δήμος, δεν επαρκεί ούτε για την μερική επίλυση του προβλήματος καθώς κάτι τέτοιο είναι θεωρητικά σε ισχύ εδώ και τέσσερα χρόνια.

για το Δ.Σ.

Η Γεν. Γραμματέας


Κική Αραβίδου
Ο Πρόεδρος


ιωάννης τσιωνᾶς