Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

11/4/12


Αρ.Πρωτ.: Οικ. 22

Θεσσαλονίκη  11/04/2012

Προς:

 κ. Θύμιο Ν. Σώκο
 Γενικό Γραμματέα   
 Αποκεντρωμένης Διοίκησης
 Μακεδονίας – Θράκης

κ.Γενικέ ,
Η ΕΜΔΥΔΑΣ Κ.Μ. έλαβε γνώση της μετακίνησης του συναδέλφου υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης πολιτικού μηχανικού Χρήστου Μαμαρίκα  από τη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Παρακολούθησης και Προστασίας Υδατικών Πόρων της Διεύθυνσης Υδάτων, υπηρεσία στην οποία είχε τοποθετηθεί το Φεβρουάριο του 2011, κατόπιν της προβλεπόμενης από το Νόμο διαδικασίας (κρίσης, αξιολόγησης και επιλογής) με βάση τα προσόντα, την εμπειρία του και την ειδίκευση που διαθέτει.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν έγγραφες επισημάνσεις, σχετικά με τη στελεχιακή αποδυνάμωση της υπηρεσίας, καθώς και την υποβάθμιση και αδρανοποίηση του τομέα της παρακολούθησης των υδάτων της Κεντρικής Μακεδονίας. Η μη λειτουργία των σταθμών, η απομάκρυνση του αρμόδιου για την παρακολούθησή τους υπαλλήλου , η παράτυπη και ακατανόητη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε αναρμόδιες Υπηρεσίες αλλά και η μη ορθολογική διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συνδέονται με την παρακολούθηση και προστασία των υδάτων στην Περιφέρειά μας, δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα .
 Για τα θέματα αυτά υπήρξαν δημοσιεύματα και στον τοπικό τύπο  (Αγγελιοφόρος , Κυριακή 8-4-12) , όπου γινόταν αναφορά σε κακοδιαχείριση στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και σε μετακινήσεις-απομακρύνσεις υπαλλήλων της υπηρεσίας.

κ.Γενικέ,
μετά τα παραπάνω ζητάμε άμεσα μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να διευκρινιστούν τα θέματα που ανέκυψαν με τη  μετακίνηση του συναδέλφου και γενικότερα την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου