Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

4/4/11

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΟΤΙ:
·         Δεν θα δεχθούμε καμιά μείωση στο εισόδημά μας, είτε αυτή θα αφορά τους μετατασσόμενους συναδέλφους στα πλαίσια της εφαρμογής του “Καλλικράτη”, είτε παραπέρα περικοπές των επιδομάτων μας.
Σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε Κλαδικό Μισθολόγιο Διπλ. Μηχανικών που θα αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες του κλάδου, σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
·         Δεν θα δεχθούμε την παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα.  Ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές εδώ και χρόνια ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιούνται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες του Δημοσίου, περιθωριοποιούνται οι Δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες. 
·         Δεν θα δεχθούμε καμία υποχώρηση και συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Ήδη πληρώνουμε ακριβά τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος.
·         Δεν θα δεχθούμε την εξίσωση και συνεπώς την ισοπέδωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, μέσω των αντίστοιχων Π.Δ. που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
·         Δεν θα δεχθούμε άλλα φορολογικά βάρη και ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Ως μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ’ αυτή τη χώρα την τελευταία 20ετία. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε για το διάστημα του μηνός Απριλίου την πραγματοποίηση 3ωρων επαναλαμβανόμενων Πανελλαδικών Στάσεων Εργασίας για τις 5, 12 και 19 Απριλίου 2011 με στόχο την αποτροπή των δημοπρασιών που έχουν προγραμματιστεί για αυτές τις ημέρες.
Στην Κεντρική Μακεδονία ματαιώνουμε δημοπρασίες με 
3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
(από την έναρξη του ωραρίου):
·       Την Τρίτη 12/04/2011
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
προϋπ. 4.342.749,00 €
·       Την Τρίτη 19/04/2011
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΣΕ Ε/ΠΚΜ
προϋπ. 250.000,00 €

ΤΟ Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Κ.Μ.