Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

29/9/11

ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ


Αρ.Πρωτ.: Οικ. 81

Θεσσαλονίκη  29/09/2011

Προς:



Κοιν.:

κ.Διονύσιο Ψωμιάδη
Αναπληρωτή Περιφερειάρχη
 Κεντρικής Μακεδονίας

Όπως πίνακας αποδεκτών

κ..Περιφερειάρχη

Επειδή, παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές προσπάθειες μας τους τελευταίους δύο μήνες, δεν κατορθώσαμε να κλείσουμε ραντεβού για μια συνάντηση μαζί σας, θα θέλαμε να επανέρθουμε  στο θέμα των μετακινήσεων των συναδέλφων μας από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως ήδη γνωρίζετε κατά τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν από 1/7/11 από την κρατική Π.Κ.Μ. στην Αιρετή Π.Κ.Μ., από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας μετακινήθηκαν συνολικά 16 Μηχανικοί σε διαφορετικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.
 Οι μετακινήσεις αυτές έγιναν με μια διαδικασία εντελώς αδιαφανή, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς να ληφθεί υπόψη η εμπειρία και τα τυπικά προσόντα των υπαλλήλων, γεγονότα που καταδεικνύονται και στο υπ’αριθμ.57/8-7-2011 έγγραφό μας. Άλλωστε τα παραπάνω έγιναν αποδεκτά και από εσάς τον ίδιο σε κοινή μας συνάντηση στις 11/7/2011 αλλά και μέσω της δημόσιας συγνώμης σας προς τους μηχανικούς και της δέσμευσης ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις.
Επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα γιατί περίπου 3 μήνες μετά, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν επήλθε, καθώς οι Μηχανικοί που επέστρεψαν στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας είναι μόνο 4, εκ των οποίων οι 2 είναι υπό συνταξιοδότηση. Οι υπόλοιποι μηχανικοί που έκαναν αιτήσεις για επιστροφή, σύμφωνα με τις προτροπές της Διοίκησης, πήραν την απάντηση ότι θα παραμείνουν στις υπηρεσίες που τοποθετήθηκαν λόγω «υπηρεσιακών αναγκών».
Η ενημέρωση όμως που εμείς έχουμε για ορισμένες από τις Υπηρεσίες αυτές  είναι ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστες για το επιπλέον προσωπικό αφού δεν υπάρχει όχι γραφείο αλλά ούτε καρέκλα να καθίσουν ή αντικείμενο να απασχοληθούν. Κι αυτά όταν το πρόβλημα δυσλειτουργίας στην Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας είναι προ των πυλών, λόγω μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων.
Επιπλέον προέκυψε και ένα εξαιρετικής σπουδαιότητας θέμα με την κατάταξη των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν από την κρατική ΠΚΜ στην αιρετή ΠΚΜ σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις.
Σας καλούμε να προβείτε στην άμεση λύση του προβλήματος που προέκυψε με την κατάταξη του προσωπικού αυτού, σε θέσεις τις οποίες κατείχε πριν την μετάταξη, σύμφωνα με τον νόμο του Καλλικράτη και την εγκύκλιο 34 Υπουργείου Εσωτερικών.
Σας καλούμε επίσης να προβείτε στην ορθολογική κατανομή του εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού σε υπηρεσίες και θέσεις ανάλογα με τα προσόντα, τις δεξιότητες και την εμπειρία του. Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω συνεργασία.


Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
 
 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου



ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1.    κ.Καστανίδη Χάρη, Υπουργό Εσωτερικών
2.    κ.Ραγκούση Ιωάννη, Υπουργό Υποδομών,Μεταφορών & Δικτύων
3.    κ.Κουκουλόπουλο Πάρι, Υφυπουργό Εσωτερικών
4.    κ.Μαγκριώτη Ιωάννη, Υφυπουργό Υποδομών,Μεταφορών & Δικτύων
5.    κ.Μάρκο Μπόλαρη, Επικεφαλής Παράταξης «Κεντρική Μακεδονία: Μέτωπο Ανάπτυξης»
6.    κ.Κωνσταντινίδη Θεοδόση, Επικεφαλής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»
7.    κ.Ξηροτύρη Ασημίνα, Επικεφαλής Παράταξης  «Δημοκρατία-Οικολογία-Συμμετοχή»
8.    κ.Θεοδωρόπουλο Γιώργο, Επικεφαλής Παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα»
9.    κ.Βελόπουλο Κυριάκο, Επικεφαλής Παράταξης «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις»
10.  κ.Τρεμόπουλο Μιχάλη, Επικεφαλής Παράταξης  «Οικολογία Αλληλεγγύη»
11.  κ.Κούτρα Γιάννη, Επικεφαλής Παράταξης  «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη»
12.  ΤΕΕ ΤΚΜ & Τεχνογράφημα
13.  ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ,& Αρμός & site
14.  Ιστολόγιο ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ
15.  Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Κ.Μ.
16.  Δ/νση Περιβάλλοντος Π.Κ.Μ.
17.  Δ/νση Πολιτικής Γης Π.Κ.Μ.
18.  Δ/νση Ανάπτυξης Π.Κ.Μ.
19.  ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ Π.Κ.Μ.