Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

12/9/21

Συνάντηση της ΕΜΔΥΔΑΣ με τον Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/9/2021                                           αρ. πρωτ.116

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, στις 16.30, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΕΜΔΥΔΑΣ με το Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης, εν όψει των κινητοποιήσεων έναρξης της ΔΕΘ. 

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας προς τον Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα των Μηχανικών στους Δήμους. 

Παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στους Δήμους, οι προτάσεις της ΕΜΔΥΔΑΣ για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, για την νομική και ατομική προστασία των μηχανικών, για την διασφάλιση της νομιμότητας και για τη δημιουργική συνεργασία με την διοίκηση με σκοπό, την εξυπηρέτηση του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. 

Από την μεριά του ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ως μηχανικός κατανοεί τα θέματα, μας ενημέρωσε ότι προσωπικά ασχολήθηκε με το θέμα της νομικής κάλυψης των μηχανικών, ότι έστειλε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη μόνιμων μηχανικών (χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση) και δεσμεύτηκε να βοηθήσει την ΕΜΔΥΔΑΣ με σκοπό την βελτίωση της κατάστασης στους Δήμους.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες, ο Δήμαρχος, ο εντεταλμένος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας.