Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

8/9/11

Δ.Ε.Θ. Συγκέντρωση


Αρ.Πρωτ.: Οικ. 71

Θεσσαλονίκη  07/09/2011

Προς:
Τα μέλη μας

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9/11 18:00 Στο Άγαλμα του Βενιζέλου
για να συμμετέχουμε στην πορεία που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Αγωνιζόμαστε για :
  • Την ακύρωση των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που προβλέπονται στα προγράμματα «σταθερότητας και ανάπτυξης», στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.
  • Τον απεγκλωβισμό από το μνημόνιο και τον μηχανισμό «στήριξης» που  συγκρότησε η Τρόικα. Αντιστεκόμαστε στις αρνητικές τους συνέπειες, τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας  και δηλώνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε απολύσεις εργαζομένων με τη μορφή της εργασιακής εφεδρείας ή άλλον τρόπο.
·         Την τροποποίηση του «Καλλικράτη», που μόνο χάος και διάλυση προκάλεσε στη λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών.
·         Το τέλος της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του δημοσίου τομέα σε ΑΕ, των πάσης φύσεως συμβάσεων παραχώρησης και των ΣΔΙΤ.
·         Την υπεράσπιση, στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου, αναδιανεμητικού, κοινωνικού χαρακτήρα του συνταξιοδοτικού συστήματος και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·         Την απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεων για τις εργασιακές σχέσεις που καταργούν τις κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζομένων και την προστασία των εισοδημάτων μας, που μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία 2 χρόνια.
  • Την αναβάθμιση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, του ρόλου του Μηχανικού δημόσιου υπαλλήλου και την άμεση κάλυψη των κενών.
·         Την καθιέρωση κλαδικού μισθολογίου της κατηγορίας ΠΕ Μηχανικών, με ομογενοποίηση των αποδοχών μας τουλάχιστον στο επίπεδο εκείνο των Διπλ. Μηχανικών του τ.ΥΠΕΧΩΔΕ και ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των επιδομάτων 6‰ και 7‰ και 2% στα επίπεδα προ περικοπών. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή ενός ισοπεδωτικού ενιαίου μισθολογίου που δεν θα λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα του ρόλου του μηχανικού δημοσίου υπαλλήλου.

Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ