Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

16/9/11

Τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων Α.Π.Θ.


Αρ.Πρωτ.: Οικ. 73

Θεσσαλονίκη  15/09/2011

Προς:


Κοιν.:

κ.Ιωάννη Α.Μυλόπουλο
Πρύτανη ΑΠΘ

Όπως πίνακας αποδεκτών
Με αφορμή την με αριθμό 340/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Β΄ ακυρωτικό), η οποία κάνει δεκτή, εν μέρει, την αίτηση του μέλους μας Γεωργίου Μόσχου, Ηλεκ/γου – Ηλεκ/κου Μηχανικού, M.Eng., υπαλλήλου της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του Α.Π.Θ. και ακυρώνει τις τοποθετήσεις δύο Προϊσταμένων, που έγιναν με την 50048/4-5-2009 πράξη του Πρύτανη Α.Π.Θ., θα θέλαμε να σας επιστήσουμε  την προσοχή την οποία θα έπρεπε να επιδεικνύετε στην επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων οργανικών μονάδων του Α.Π.Θ..
Θεωρούμε ότι εκτός από το νομότυπο του θέματος, όπως αυτό αναλύεται στο σκεπτικό της άνω απόφασης του Διοικητικού Εφετείου σύμφωνα με τα άρθρα 84,85,97 του Υπαλληλικού Κώδικα και νομολογίας, προκύπτει και θέμα ηθικής τάξης, καθώς είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται απόφοιτοι λυκείου ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης για την κάλυψη θέσεων ευθύνης ενός Α.Ε.Ι., ενώ υπάρχουν υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ. Με αυτόν τον τρόπο το Πανεπιστήμιο  αυτοακυρώνεται στην πράξη!
Η ανατροπή των παθογενειών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο  προσανατολισμός της στην αριστεία αντί στη μετριότητα επιβάλλει την αναθεώρηση του υφιστάμενου Οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών του Α.Π.Θ., έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Ιδρύματος αλλά και την ισότιμη μεταχείριση των υπαλλήλων και δη των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, οι οποίοι εντελώς αυθαίρετα, αναίτια και αντισυνταγματικά αποκλείστηκαν από θέσεις ευθύνης στα τμήματα της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης του Ιδρύματος, που αποτελούν προνόμιο μόνον των υπαλλήλων ΠΕ Πληροφορικής.
Σας καλούμε λοιπόν να εφαρμόσετε το συντομότερο δυνατόν την με αριθμό 340/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και να προβείτε σε νέα, νόμιμα αιτιολογημένη κρίση, καθώς και να αναμορφώσετε τον Οργανισμό Διοικητικών Υπηρεσιών του Α.Π.Θ. βάσει των αρχών της ισότητας και της ελεύθερης σταδιοδρομίας του κάθε υπαλλήλου αλλά και της ευθύνης ενός Α.Ε.Ι. για αριστεία και δικαιοσύνη.

Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
 
 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου

Πίνακας αποδεκτών

1.    κ.Διαμαντοπούλου Άννα
Υπουργό Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων 
2.    κ.Χάρη Καστανίδη
Υπουργό Εσωτερικών
3.    κ.Νίκο Ι. Μάργαρη
Κοσμήτορα  Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ
4.    κ.Χρήστο Αντωνόπουλο
Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
5.    ΤΕΕ/ΤΚΜ  & Τεχνογράφημα
6.    ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ & Αρμός & site
7.    Blog ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ