Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

6/9/11

Διευκόλυνση συμμετοχής υπαλλήλων σε Γενικές Συνελεύσεις κλαδικών συλλόγων


Αρ.Πρωτ.: Οικ. 70

Θεσσαλονίκη  01/09/2011

Προς:




Κοιν.:

1.    ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2.    Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

1.    Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ & ΑΡΜΟΣ
2.    ΤΕΕ/ΤΚΜ & Τεχνογράφημα
3.    blog Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Κ.Μ.



ΘΕΜΑ: Διευκόλυνση συμμετοχής υπαλλήλων σε Γενικές Συνελεύσεις κλαδικών συλλόγων

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Κ.Μ. αποτελεί το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους 1800 περίπου διπλωματούχους μηχανικούς, μέλη της, που  εργάζονται ως μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι σε δημόσιο, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ στην Κεντρική Μακεδονία.
Όπως όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, η Ένωσή μας καλεί το σύνολο των μελών της σε μία, υποχρεωτική από το καταστατικό, ετήσια Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εγκρίνουν τον διοικητικό και  οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ. για το παρελθόν έτος, τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. για το επόμενο έτος  καθώς και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απαίτηση της κας Δ. Δαδούπη, προϊστάμενης του μέλους μας κ.Αθανασίου Τσιρίκα, Διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού Π.Ε., για υποχρεωτική αίτηση χορήγησης κανονικής αδείας, επειδή ο συνάδελφος απουσίασε από την υπηρεσία του 4 περίπου ώρες, στις 2-6-2011, προκειμένου να παρακολουθήσει τη Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Κ.Μ., μετά από σχετική πρόσκληση που αποστάλθηκε σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν μέλη μας. Η πρόσκληση αυτή κοινοποιείται πάντα στις υπηρεσίες προκειμένου να ενημερωθούν και να διευκολύνουν τους υπαλλήλους στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους καθηκόντων. 

Ø  Επειδή είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση από το κλαδικό συνδικαλιστικό τους όργανο, ιδίως στις μέρες μας που όλες οι κατακτήσεις τους έχουν πληγεί βάναυσα και διακατέχονται από ανασφάλεια για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων, των αποδοχών τους και της χώρας εν γένει.


Ø  Επειδή πρόκειται για μία προκλητική και πρωτοφανή ενέργεια, καθώς δεν έχει επαναληφθεί μέχρι σήμερα σε κανένα από τα μέλη μας που υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά ούτε και σε άλλη υπηρεσία της Κεντρικής Μακεδονίας .

Ø  Επειδή η επίκληση από τη Δ/νση Διοικητικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της ΔΙΔΑΔ/Φ.59/114/οικ.2149/28-1-2009 του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  για συνδικαλιστικές διευκολύνσεις είναι (το λιγότερο) ατυχής, διότι η αιτούμενη από την Ένωσή μας διευκόλυνση των μελών μας για συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες δεν έχει καμία σχέση με τις συνδικαλιστές διευκολύνσεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους εκλεγμένους συνδικαλιστές,

Ζητάμε την ανάκληση-διαγραφή της κανονικής αδείας που υποχρεωτικά χορηγήθηκε στον συνάδελφό μας, προς άρση κάθε αδικίας απέναντι του.


Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
 
 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου