Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

2/6/11

Ανοικτή πρόσκληση για κατάθεση απόψεων –προτάσεων επί των εργασιακών θεμάτων του κλάδου (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ)

Συνάδελφοι, 
    Την περίοδο που διανύουμε τα εργασιακά θέματα του κλάδου μας βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.  Είναι σε εξέλιξη κυρίως   θέματα κατανομής αρμοδιοτήτων οργανικών μονάδων μεταξύ των   Αποκεντρωμένων Διοικήσεων,  των Περιφερειών και των  Δήμων. Είναι ζητήματα τα οποία  προέκυψαν από την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»,  ορισμένα από αυτά όμως έχουν σχέση με της συγχωνεύσεις – καταργήσεις   υπηρεσιών σε Οργανικές μονάδες , όλων σχεδόν  των  Υπουργείων. Επίσης τελούμε εν αναμονή έκδοσης Π.Δ. για τους   οργανισμούς  των ΟΤΑ  Α’ βαθμού 
    Το Δ.Σ. της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών,  αποφάσισε, ομόφωνα, την θεσμοθέτηση  ενός διαύλου  επικοινωνίας για τα μείζονα προβλήματα του κλάδου με τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά.  Για το λόγο αυτό αναμένουμε τις απόψεις-προτάσεις σας με αποστολή  ηλεκτρονικών  μηνυμάτων στην ηλ. διεύθυνση emdydas@tee.gr ή με αποστολή τηλεομοιότυπων (fax) στον τηλ. αριθμό  210 8259410. Ο τρόπος αυτός διαλόγου, έκφρασης- ανταλλαγής απόψεων επελέγη για δύο λόγους:
1)   για την γρήγορη και πληρέστερη  καταγραφή όλων των εργασιακών θεμάτων και  στη συνέχεια την   κωδικοποίηση αυτών  με τελικό στόχο τη διεκδίκηση  της επίλυσής τους. Και
2)   για την  ενίσχυση της άμεσης, αμφίδρομης, ανοιχτής και  αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ΕΜΔΥΔΑΣ και της Ομοσπονδίας.
    Η ευθύνη για τη συλλογή και κωδικοποίηση των ερωτημάτων – απόψεων  που θα θέσετε, έχει ανατεθεί στη  Μ.Ε. ασφαλιστικών-εργασιακών και επαγγελματικών  θεμάτων.
    Έχουμε την  πεποίθησή ότι τα παραπάνω θέματα έχουν ένα ειδικό βάρος. Είμαστε  βέβαιοι ότι μέσα από τον διάλογο θα αναδειχθούν όλες οι πτυχές και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση διαλόγου στα πλαίσια του 14ο  τακτικού συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Ιουνίου 2011. 
   Αυτή η προοπτική καθιστά τον προσυνεδριακό διάλογο  άκρως απαραίτητο και ουσιαστικό. Γι’ αυτό παρακαλούνται τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων ΕΜΔΥΔΑΣ να ενημερώσουν τους συναδέλφους και να δημιουργήσουν συνθήκες γόνιμου διαλόγου. Η όσο το δυνατόν μαζικότερη και ενεργητική συμμετοχή με αποστολή ερωτημάτων, απόψεων και προτάσεων θα μας φέρει πιο κοντά στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τον εργασιακό μας χώρο.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος   Ο Γεν. Γραμματέας


Παναγιώτης Μούζιος Κώστας Σάσσαλος