Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

7/11/11




Θεσσαλονίκη  03/11/2011


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Παρακολουθώντας τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις συνειδητοποιούμε ότι το μέλλον της χώρας μας αποφασίζεται ερήμην του λαού. Η παρέμβαση μας υπαγορεύεται από την ευθύνη που αισθανόμαστε σαν επιστημονικός κλάδος έναντι της κοινωνίας.

Κανένας πολίτης δεν μπορεί να δεσμεύεται από αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με αποφασιστικότητα και να έχει καθαρή πολιτική κατεύθυνση όταν δεν γνωρίζει η ίδια, τη βούληση του λαού τον οποίο αντιπροσωπεύει. Ο μοναδικός τρόπος για να συμβεί αυτό είναι η ελεύθερη και συγκροτημένη έκφραση της λαϊκής βούλησης, αφού πρώτα τοποθετηθούν όλοι επί της κατάστασης και των ενδεχόμενων στρατηγικών διαχείρισής της.

Ο Ελληνικός λαός έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ψυχραιμία μέχρι σήμερα, χωρίς παρεκτροπές και ανούσιες υπερβολές, μένοντας όμως κοντά στα γεγονότα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να εκφράσει τη γνώμη του για την πολιτική και οικονομική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η χώρα και για την κυβέρνηση που θα την υλοποιήσει.

Για όσα δε, αφορούν εμάς, τους μηχανικούς του δημοσίου και παρ’ όλη την εξαθλίωση που υφίσταται ο κλάδος μας με το ενιαίο μισθολόγιο, ας δεσμευτούμε για ενεργή συμμετοχή στους αγώνες του κλάδου, διότι πλέον όλοι έχουμε ευθύνη και ο καθένας μας μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να συνεργαστούμε για να πετύχουμε την αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και να απαιτήσουμε εκλογές άμεσα τις κρίσιμες αυτές ώρες.



Για τη Γενική Συνέλευση

Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου