Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

25/10/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αρ.Πρωτ.: Οικ. 94

Θεσσαλονίκη  25/10/2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε από τους Μηχανικούς του Δημοσίου 3ωρη στάση εργασίας.
Η επιτυχής πραγματοποίηση της στάσης στην Κεντρική Μακεδονία είχε σαν αποτέλεσμα την ματαίωση των παρακάτω δημοπρασιών:.
1.    ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Β. ΤΑΒΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΟΛΗ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ, προϋπολογισμού: 4.701.400,00 €.

2.    ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, προϋπολογισμού: 3.500.000,00 €.

3.    ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ,  προϋπολογισμού: 3.610.000,00 €.

Είναι σε όλους γνωστή η καθοριστική συμβολή των Διπλωματούχων Μηχανικών στην ανάπτυξη της χώρας με την κατασκευή άρτιων και ασφαλών υποδομών. Γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η κατασκευή των έργων και αγωνιζόμαστε με υπεράνθρωπες προσπάθειες για την άρτια εκτέλεσή τους, συνειδητοποιώντας ότι αυτό είναι προς όφελος της χώρας και πολύ μεγάλης σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες.
Πραγματοποιούμε όμως αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου που απολύει, βάζει σε εφεδρεία, εξαθλιώνει μισθολογικά και διαλύει τον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα απαξιώνει και περιθωριοποιεί τον ρόλο των μηχανικών με την πλήρη μισθολογική τους ισοπέδωση, παρόλο που σαν κλάδος παρουσιάζουμε ιδιαιτερότητες όπως η κατάθεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος και η μοναδικότητα του να φέρουμε ποινικές ευθύνες για το έργο μας δια βίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Κ.Μ. δηλώνει την αποφασιστικότητα των συναδέλφων Μηχανικών να αγωνιστούν μέχρι τέλους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.


Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου