Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

18/10/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αρ.Πρωτ.: Οικ. 89

Θεσσαλονίκη  18/10/2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε από τους Μηχανικούς του Δημοσίου μαζί με τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης απεργία και κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας με αίτημα την πληρωμή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων του ΚΕΔΑΚ και την απόσυρση-καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις σε πολλά δημόσια κτίρια.
Στα πλαίσια των 3ημερων κινητοποιήσεων οι μηχανικοί προχωράμε  :
·         την Τετάρτη 19/10  σε καταλήψεις κτιρίων τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομιών και συμμετοχή στην πορεία της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ (προσυγκέντρωση 10:30 πμ στο εργατικό κέντρο).
·         την Πέμπτη 20/10 σε κατάληψη της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (ημιυπαίθριοι).

Είναι σε όλους γνωστή η καθοριστική συμβολή των Διπλωματούχων Μηχανικών στην ανάπτυξη της χώρας με την κατασκευή άρτιων και ασφαλών υποδομών.
Πραγματοποιούμε όμως αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, που προωθεί τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα, την απαξίωση και περιθωριοποίηση του ρόλου των μηχανικών και την πλήρη μισθολογική μας ισοπέδωση, παρόλο που σαν κλάδος παρουσιάζουμε ιδιαιτερότητες όπως η κατάθεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος και η μοναδικότητα του να φέρουμε ποινικές ευθύνες για το έργο μας δια βίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Κ.Μ. καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις προθέσεις της, δηλώνοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα των συναδέλφων Μηχανικών να αγωνιστούν μέχρι τέλους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.


Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

http://www.alterthess.gr/