Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

29/4/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αρ. Πρωτ. : 6713

Συνάδελφοι,
Η φετινή Πρωτομαγιά κατά την οποία συμπληρώνεται η πρώτη μνημονιακή τετραετία βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας στην δυσμενέστερη θέση που έχουν βρεθεί τον τελευταίο αιώνα. Η χώρα, στα ασφυκτικά δεσμά του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς και την συνεχή πίεση των κερδοσκοπικών αγορών, με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πλήρως παραδομένη στα αδηφάγα συμφέροντά τους, συντρίβει με τις πολιτικές της επιλογές μέσω των διαδοχικών "μνημονίων", κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, οικονομικό και δημοκρατικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους, καταργώντας οριστικά κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες.
Σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί το τοπίο της νέας κοινωνίας που οικοδομείται από τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές δυνάμεις εδώ και τέσσερα χρόνια. Υπάρχει ραγδαία μετατόπιση προς τη φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ ολοένα και περισσότεροι καταλήγουν στον καιάδα, πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ταυτόχρονα, είναι σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή του σχεδίου κατασυκοφάντησης και δραστικής συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, της περαιτέρω μείωσης των αποδοχών, της ανθρωποφαγικής αξιολόγησης, της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών, της απαξίωσης των δομών της δημόσιας παιδείας της έρευνας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, του πολιτισμού. Η στοιχειώδης κάλυψη των αναγκών δεν είναι δυνατή, με αποτέλεσμα να ενισχύονται πρακτικές αναζήτησης ατομικών λύσεων, αλλά και φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, βίας κ.λπ.
Κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που οδηγούν στην εξαθλίωση το σύνολο των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για πάρα πολλά χρόνια με την μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, τις απολύσεις κ.λ.π. ένας δρόμος μόνο υπάρχει :
Αγώνας και αντίσταση μαζική όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που την υπηρετεί.
 Τιμώντας τους αγώνες του εργατικού κινήματος από το Σικάγο μέχρι σήμερα την 1η Μάη απεργούμε και συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα Πανελλαδικά.