Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

30/4/09

Εργατική Πρωτομαγιά 2009

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μανουσογιαννάκη 6, Δ/νση αλληλογραφίας: Τ.Θ. 50511, Τ.Κ. 54013 Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2313-331275 Fax: 2310-243273 e-mail: emdydas@otenet.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2009

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζομένους της χώρας σε αγωνιστική ετοιμότητα και τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες μπροστά σε νέα προβλήματα, σ΄ ότι αφορά την χρηματοδότηση, την στελέχωση, την θεσμική προστασία και την κοινωνική τους λειτουργία.
Οι εργαζόμενοι πλήττονται δραματικά από τις ασκούμενες πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά και της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης στην Ευρώπη και τον κόσμο που εδώ και χρόνια επιφυλάσσει προβλήματα και ανέχεια για τους ίδιους και πολλαπλούς παραδείσους για τις Τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση και προσπαθούν τις συνέπειές της, να τις φορτώσουν και πάλι στις πλάτες των εργαζομένων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους και να βρίσκονται σε αγωνιστική διεκδικητική δράση για :
• Τα εργασιακά δικαιώματα ενιαία και μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, πλήρη απασχόληση, πλήρη ωράρια, πλήρη αμοιβή, πλήρη κοινωνική ασφάλιση.
• Την διασφάλιση των μισθών και συντάξεων : ουσιαστικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, ανατροπή της άνισης, άδικης, και ταξικής φορολογικής πολιτικής που διανέμει το κόστος της κρίσης σε όλους τους άλλους εκτός από τους υπεύθυνους, δηλαδή το κεφάλαιο.
• Τις δημόσιες πολιτικές και την ενίσχυση των Δημόσιων Κοινωνικών Υπηρεσιών αντί των ιδιωτικοποιήσεων (ΣΔΙΤ, Συμβάσεις Παραχώρησης κλπ) και της εμπορευματοποίησης των Δημόσιων αγαθών (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Δημόσια Έργα και Υποδομές, Ενέργεια, Μεταφορές κ.α.) που διευρύνουν τις ανισότητες και την εκμετάλλευση.
• Καθιέρωση ουσιαστικών Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο : αξιοκρατική στελέχωση των Υπηρεσιών. Όχι στην κομματικοποίηση και τις πελατειακές σχέσεις.
• Τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και ελευθερίες που πλήττονται.
• Την προστασία των μεταναστών και την μεγαλύτερη πολιτική δέσμευση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

1η Μάη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις στα κατά τόπους εργατικά κέντρα
(10:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους για την Θεσσαλονίκη)

Θεσσαλονίκη 30/04/2009
Για το Δ.Σ.
Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Ταχτσίδης
Πολιτικός Μηχανικός

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Κασ. Μακρής
Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός