Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

16/11/14

Ψήφισμα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το Πολυτεχνείο

Η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973 αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας. Το κεντρικό σύνθημα "Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία" που καταγράφηκε ανεξίτηλα στην κοινωνική συνείδηση του λαού, αποτελούν και σήμερα σε συνθήκες "οικονομικής δικτατορίας" από την Κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα αλλεπάλληλα μνημόνια, κυρίαρχα συνθήματα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, στις καταλήψεις, στις γεμάτες με την οργή του λαού πλατείες και τα συλλαλητήρια συνεχίζουν και σήμερα – σαράντα χρόνια μετά - την αντίσταση και πάλη του λαού μας για ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων και πολιτικών για έναν κόσμο ελευθερίας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου – ειδικά σήμερα - είναι ένα μάθημα ενάντια στην ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό και την υποταγή. Είναι ένα μάθημα ότι, όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Εκεί που όλα δείχνουν τελειωμένα, ο λαός μπορεί να κάνει την ανατροπή. 

Καλούμε τους Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της 41ης Νοέμβρη, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής όπως κάθε χρόνο θα  καταθέσει στεφάνι την ίδια μέρα και ώρα 12.00 στο χώρο του Πολυτεχνείου.