Αμφίδρομη σχέση

Απογραφική Δήλωση - Υποβάλλετε οποιαδήποτε πρόταση - Πρόσβαση στο υλικό - Πληρωμή συνδρομής σε Τράπεζα

18/7/12





Θεσσαλονίκη  18/07/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την τελευταία 4ετία γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας απαξίωσης της  Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Δ.Τ.Υ.) της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης (Ν.Α.Θ.) και υπαλλήλων της, τόσο μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο όσο και αναδημοσιεύσεις τους σε διάφορες ιστοσελίδες. Υπάρχει, όπως πληροφορούμαστε, σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, στην οποία υπάλληλοι και Προϊστάμενοι της υπηρεσίας αυτής, κατηγορούνται για πλημμελή εκτέλεση  καθηκόντων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Υπενθυμίζουμε  ότι :
Για έργα προϋπολογισμού από 15.000 € μέχρι 45.000 €, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν.3669/08 και το άρθρο 83 του Ν.2362/95 (που με την υπ’αριθμ.35130/739/9-8-10 απόφαση Υπουργού Οικονομικών έχει αναπροσαρμοσθεί στις 60.000 € χωρίς ΦΠΑ), μπορεί να διενεργηθεί πρόχειρος διαγωνισμός (με συνοπτική διαδικασία). Η απευθείας ανάθεση, ως τρόπος επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης για την κατασκευή δημοσίου έργου, αποτελεί εξαιρετική διαδικασία, οι προϋποθέσεις εφαρμογής της οποίας αναφέρονται στο άρθρο 28 του Ν.3669/08.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της τέως Ν.Α.Θ. (ΦΕΚ 392Β΄/95, όπως ίσχυε με τις τροποποιήσεις ),  αρμοδιότητα  των τμημάτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν η μελέτη και εκτέλεση των τεχνικών έργων (συγκοινωνιακών, κτιριακών, υδραυλικών κ.α.). Ο προγραμματισμός των έργων ή η κατανομή των κονδυλίων δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση αρμοδιότητα της Δ.Τ.Υ.Ν.Α.Θ.
Πριν και μετά από κάθε διαγωνισμό απαιτούνταν έγκριση της διακήρυξης δημοπρασίας και του αποτελέσματος του αντίστοιχα, με απόφαση της τ. Νομαρχιακής Επιτροπής, όπως και έλεγχος νομιμότητας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της τέως (κρατικής) Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η τέως Δ.Τ.Υ.Ν.Α.Θ. (με τα τμήματά της) αναλάμβανε την εκτέλεση του έργου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας              H Πρόεδρος 
Λένα Φουντουλίδου          Κική Αραβίδου